راهنمای خرید مانیتور گیمینگ و معرفی بهترین مانیتورهای مخصوص بازی
مشخصات یک مانیتور گیمینگ خوب چیست؟
در این بخش می خواهیم به ویژگی های مهمی که در یک مانیتور گیمینگ باید به آنها توجه شود اشاره کنیم. ابتدا بیایم از نکات کلی خرید یک مانیتور گیمینگ شروع کنیم؛ اندازه صفحه نمایش به دو مورد بستگی دارد، اول فضایی که روی میز کامپیوتر خود برای مانیتور دارید و دوم نوع بازی ای که می خواهید با آن انجام دهید. به عنوان مثال برای بازی های ورزشی و بازی های MOBA به علت زیاد بودن متغیرهای داخل بازی، بهتر است که مانیتورهای با صفحه نمایش بزرگ تر بگیرید تا کنترل بهتری روی بازی داشته باشید.
مورد بعدی پنل صفحه نمایش است، پنل مانیتور باید امکان نشان دادن همه اتفاقات در جریان بازی را در سریع ترین حالت ممکن و با بالاترین کیفیت داشته باشد که جلوتر به این موضوع بیشتر می پردازیم. همچنین اگر می خواهید به صورت تخصصی در مورد پنل ها بدانید می توانید این مقاله را نیز مطالعه کنید.
بعد از آشنایی با نکات عمومی وقت آن است که کمی دقیق و عمیق تر به ویژگی های مهم و اختصاصی یک مانیتور گیمینگ بپردازیم.
مانیتورعادی یا خمیده؟
همانطور که گفتیم اندازه مانیتور تا حد زیادی بستگی به فضای خالی روی میز کامپیوتر یا اتاق بازی شما دارد و در این مورد همیشه سعی کنید بزرگترین مانیتور ممکن را با توجه به فضای موجود انتخاب کنید. اما اگر بین دو مانیتور عادی یا فلت و خمیده مانده اید، بهتر است که در اندازه های کوچک و زیر 30 اینچ سراغ این مانیتور ها نروید. در ضمن از آنجایی که مانیتورهای خمیده به عنوان یک تازه وارد در عرصه مانیتورهای گیمینگ محسوب می شوند، هنوز همه بازی ها قابلیت استفاده از همه امکانات و فضای صفحه نمایش خمیده را ندارد.
رزولوشن تصویر
رزولوشن صفحه نمایش هر چقدر بالاتر باشد، کیفیت و جزییات تصویر بهتر دیده میشود. امروزه حداقل رزولوشن تصویر یک مانیتور گیمینگ باید فول اچ دی (Full-HD) باشد، زیرا کیفیت تصویر بازی ها در بالاترین حد قرار دارد و جزییات زیادی در دنیای بازی ها وجود دارد که برای دیدن همه آنها نیاز به یک مانیتور با کیفیت تصویر بالا داریم و کیفیت تصویر بالاتر بازی را لذت بخش تر خواهد کرد. البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید که هر چه رزولوشن بالاتر باشد قیمت مانیتور نیز بالاتر خواهد رفت و بهتر است که همه بودجه خود را صرف داشتن یک مانیتور با بالاترین رزولوشن ممکن نکنید.
فناوری HDR
فناوری High Dynamic Range یا همان HDR چند سالی است که وارد دنیای صفحه نمایش ها شده است و به طور خلاصه می تواند تصاویر را زنده تر و رنگ ها را بهتر و جذاب تر نمایش دهد. بنابراین یک مانیتور مجهز به HDR می تواند تصاویر و بازی ها را خیلی جذاب و دلنشین تر از یک مانیتور بدون HDR نشان دهد و این باعث اثر گذاری بیشتر و همچنین تجربه گیمینگ بهتر می شود. مثلا دیدن دشت های پر از گل و علفزار های بازی Ghost Of Tsushima یا طبیعت زیبای دنیای بازی Red Dead Redemption 2 در حالت HDR قطعا جذاب و خیره کننده تر از حالت استاندارد یا SDR خواهد بود.
نرخ به روز رسانی و زمان پاسخ گویی
دو ویژگی نرخ به روز رسانی (Refresh Rate) و زمان پاسخ گویی (Response Time) برای یک گیمر از نان شب نیز واجب تر است. به صورت خیلی ساده و خلاصه این دو ویژگی باعث می شوند که گیمر همه اتفاقات بازی را سریعتر و واضح تر ببیند و سرعت تصمیم گیری او را افزایش می دهد.
رفرش ریت با واحد هرتز Hz نشان داده می شود و در همه مانیتورهای عادی و ارزان قیمت به صورت پیش فرض 60 هرتز است. اما برای مانیتورهای گیمینگ نرخ به روز رسانی 60 هرتز پایین بوده و باید به ارقام بالاتری مانند 120 هرتز و حتی بالاتر فکر کرد. از آن طرف زمان پاسخ گویی با واحد میلی ثانیه ms نشان داده می شود و هرچه عدد ذکر شده پایین تر باشد یعنی مانیتور سریعتر عمل می کند. معمولا برای مانیتورهای گیمینگ زمان پاسخ گویی زیر 5 ثانیه خوب است و این عدد هرچه پایین تر باشد تصویر واضح تر و سریعتر نمایش داده می شوند.
برای روشن تر شدن این موضوع به عنوان مثال در COD: WarZone که یک بازی شوتر آنلاین است، گیمر باید خیلی سریع حرکت کند، کاور بگیرد و در نهایت در درست ترین لحظه ممکن تیر اندازی کند. رفرش ریت بالا و زمان پاسخ گویی پایین کمک می کند که در زمان چرخش و حرکت بازیکن و دشمنان، صحنه ها واضح و بدون هرگونه تیره شدن دیده شوند و حرکت دشمنان و واکنش های آنها را سریع تر ببینید.
تکنولوژی G-Sync و FreeSync
دو کمپانی Nvidia و AMD به عنوان دو رقیب دیرینه در حوزه کارت گرافیک ها، از فناوری بخصوصی برای از بین بردن پارگی و پرش در تصاویر، کنترل رفرش ریت به صورت متغیر و کاهش تاخیر یا لگ مانیتور استفاده می کنند. انویدیا به این تکنولوژی G-Sync و ای ام دی به آن FreeSync می گوید. وجود این فناوری در مانیتور همانطور که گفته شد از پارگی و تکه تکه شدن تصویر جلوگیری کرده و نیز کنترل رفرش ریت را به GPU می دهد. فناوری G Sync انویدیا باید توسط کارت گرافیک نیز پشتیبانی شود در حالی که این محدودیت برای Free Sync وجود ندارد.
معرفی بهترین مانیتورهای گیمینگ به تفکیک نوع کاربری
معرفی یک مانیتور گیمینگی که از هر نظری خوب و عالی باشد، واقعا کار دشواری است و با توجه به وجود مدل های زیاد در بازار انتخاب لیستی از بهترین ها بر اساس ویژگی های کلی، نمی تواند نشان دهنده همه ویژگی های یک مانیتور گیمینگ خوب باشد. بنابراین تصمیم گرفتیم که در مقاله راهنمای خرید مانیتور گیمینگ و بهترین مدل ها با توجه به فاکتورهای مختلف در هر زمینه، یک مانیتور مخصوص بازی عالی را معرفی کنیم.
بهترین مانیتور گیمینگ اقتصادی: مانیتور ACER NITRO VG240Y
مانیتور ایسر Acer Nitro VG0 VG240Y FHD 23.8″ LED از سری محبوب و اقتصادی NITRO است که امکاناتی عالی با توجه به محدوده قیمتی خود دارد. مانیتور 24 اینچی VG240Y رزولوشنی Full HD دارد که اینطور به نظر می رسد که ایسر به خاطر سایر ویژگی های گیمینگ کیفیت صفحه نمایش بالاتری را در این مدل استفاده نکرده است. خوشبختانه نرخ نوسازی تصویر در این مدل 60 هرتزی نیست و نرخ نوسازی روی 75 هرتزی قرار داده شده است که عملکردی بهتر از مانیتورهای 60 هرتزی خواهد داشت. پایین بودن زمان پاسخ گویی در حد 1 میلی ثانیه دقیقا آن چیزی است که می تواند کم و کاستی این مانیتور گیمینگ ایسر را جبران کند و VG240Y را به یک مانیتور گیمینگ بدل کند. همچنین تکنولوژِی AMD FreeSync نیز در این مانیتور وجود دارد که می تواند تصاویری یک پارچه با رفرش ریت مناسب را در حین بازی ایجاد کند.
سایز: 24 اینچ
رزولوشن: Full HD
صفحه نمایش خمیده: ندارد
نوع پنل: IPS
زمان پاسخ گویی: 1ms
نرخ نوسازی: 75Hz
فناوری AMD FreeSync: دارد
فناوری Nvidia G-Sync: ندارد
بهترین مانیتور گیمینگ 4K: مانیتور LG 27GN950-B
مانیتور گیمینگ LG مدل 27GN950-B برای آن دسته از افرادی است که یک سیستم قوی با کارت گرافیک های رده بالا دارند و به دنبال یک نمایشگر برای گرفتن خروجی تصاویر خارق العاده و 4K هستند. ال جی برای مدل 27GN950-B از پنل با فناوری Nano IPS استفاده کرده که زمان پاسخ گویی برابر 1 میلی ثانیه دارد و می تواند تصاویر با رزولوشن 4K و با قابلیت HDR نمایش دهد. همه اینها را در کنار نرخ نوسازی تصویر 144 هرتزی بگذارید تا یک پکیج گیمینگ کامل را در اختیار خود داشته باشید. این مانیتور گیمینگ 144 هرتزی از هر دو فناوری جلوگیری از برش تصویر Nvidia و AMD پشتیبانی می کند و می تواند تصاویری هرچه واضح را با کمک این فناوری ها در اختیار کاربران قرار دهد. در زمینه طراحی نیز الجی با طراحی قاب و پایه مانیتور به صورت مدرن جایی برای انتقاد از آن قرار نداده است و وجود نورپردازی در پشت مانیتور جذابیت آن را چند برابر کرده است.
سایز: 27 اینچ
رزولوشن: 4K
صفحه نمایش خمیده: ندارد
نوع پنل: Nano IPS
زمان پاسخ گویی: 1ms
نرخ نوسازی: 144Hz
فناوری AMD FreeSync: دارد، FreeSync Premium Pro
فناوری Nvidia G-Sync: دارد
بهترین مانیتور گیمینگ HDR: مانیتور Dell S3220DGF
همانطور که در بخش قبلی گفتیم فناوری HDR باعث بالا رفتن کیفیت تصویر و نمایش بهتر رنگ ها می شود و لذت بازی کردن بازی های جهان باز و دیدن دنیای وسیعی و زیبا در بازی های Open-World را چند برابر می کند. مانیتور دل مدل S3220DGF1 یکی از بهترین مانیتورهایی که با قابلیت HDR تولید شده اند و با صفحه نمایش خمیده ای که دارند کاربر را غرق در دنیای بازی ها خواهد نمود. صفحه نمایش خمیده 32 اینچی این مانیتور رزولوشنی 1440 پیکسلی داشته و در حالت HDR می تواند تا 450 نیت روشنایی داشته باشد. مدل S3220DGF رفرش ریتی 165 هرتزی دارد که در کنار AMD FreeSync 2 می تواند عملکرد بهتری در وضوح و یکپارچگی تصویر داشته باشد. زمان پاسخ گویی این مدل در حدود 4 میلی ثانیه است که با وجود پنل VA مورد انتظار است اما باز این میزان کمی زیاد به نظر می رسد. همچنین در زمینه طراحی شاهد طراحی قاب بدون حاشیه هستیم که تقریبا صفحه نمایش نزدیک به لبه ها شده است و یک حاشیه جزیی بین در انتهای بدنه وجود دارد.
بهترین مانیتور گیمینگ خمیده: مانیتورSAMSUNG ODYSSEY G7
سامسونگ در زمینه تولید مانیتورهای خمیده در چند سال اخیر بسیار پر کار بوده و توانسته نام خود را به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان صفحه نمایش های خمیده مطرح کند. مانیتور مدل G7 از سری ادیسه سامسونگ است که توانسته بهترین و بالاترین استانداردهای مانیتورهای گیمینگ را درون خود جای دهد و با طراحی مدرن خود گیمرهای عاشق صفحه نمایش های خمیده را به سمت خود جذب نماید. این مانیتور از یک صفحه نمایش 27 اینچی خمیده (که مدل 32 اینچی آن نیز موجود است) با انحنای 1000R وسعت دید عالی را در اختیار کاربر قرار می دهد و با پنل QLED و رزولوشن WQHD در کنار نرخ به روز رسانی حداکثری 240 هرتز و قابلیت HDR می تواند تصویری واضح، با کیفیت و پویا را به نمایش گذارد. زمان پاسخ گویی در این نمایشگر معادل 1 میلی ثانیه است و هر دو فناوری G-Sync و Free Sync نیز وجود دارند که طبعا از یک محصول بالا رده گیمینگ انتظاری غیر از این نیز نمی رود.
سایز: 27 و 32 اینچ
رزولوشن: WQHD) 2560*1440p)
صفحه نمایش خمیده: دارد
نوع پنل: QLED
زمان پاسخ گویی: 1ms
نرخ نوسازی: 240Hz
فناوری AMD FreeSync: دارد، FreeSync Premium Pro
فناوری Nvidia G-Sync: دارد
بهترین مانیتور گیمینگ برای مسابقات آنلاین: مانیتور MSI OPTIX MAG274QRF-QD
مانیتور MSI OPTIX MAG274QRF-QD یک گزینه ای ایده آل برای گیمرهای حرفه ای است. این مانیتور 27 اینچی در نمایش رنگ ها با استفاده از تکنولوژی Quantum Dot بسیار خوب عمل می کند و می تواند تصاویری فوق العاده را با کیفیت 1440p نمایش دهد. اما ویژگی اصلی این مانیتور در زمینه زمان پاسخ گویی فوق العاده پایین آن است که حتی در رفرش ریت های بالا نیز به خوبی عمل می کند و در مقایسه با سایر مدل ها از Input Lag فوق العاده پایینی بهره می کرد. این ویژگی یعنی Input Lag پایین در کنار Response Time عالی چیزی است که یک گیمر حرفه ای در مسابقات آنلاین و رسمی به آن احتیاج دارد و به همین دلیل می توان MAG274QRF-QD را به هر گیمر حرفه ای پیشنهاد کرد.
سایز: 27 اینچ
رزولوشن: WQHD) 2560*1440p)
صفحه نمایش خمیده: ندارد
نوع پنل: IPS
زمان پاسخ گویی: 1ms
نرخ نوسازی: 165Hz
فناوری AMD FreeSync: ندارد
فناوری Nvidia G-Sync: دارد
بهترین مانیتور گیمینگ با بیشترین رفرش ریت: مانیتور c
مانیتور گیمینگ Asus TUF VG259QM برای آن دسته از گیمرهایی است که می خواهند با یک بودجه معقولانه گیمپلی روان و بدون هرگونه تاری و مشکل دیگری را روی مانیتور خود تجربه کنند. ایسوس در این مانیتور از یک صفحه نمایش با نرخ به روز 240 هرتزی استفاده کرده که در حالت ماکسیسم خود به 280 هرتز خواهد رسید که عددی فوق العاده محسوب می شود. در کنار نرخ به روز رسانی خیره کننده، زمان پاسخ گویی 1 میلی ثانیه ای، Input Lag پایین و در نهایت فناوری Extreme Low Motion Blur یا ELMB مخصوص ایسوس را به آن اضافه کنید تا تصویری سریع و بدون هرگونه تاری و پرش بدست آورید. البته در این مانیتور خبری از رزولوشن تصویر بالا نیست و پنل IPS با رزولوشن 1080P برای نمایش تصاویر به کار گرفته شده است. با وجود اینکه در مشخصات TUF VG259QM وجود قابلیت HDR ذکر شده ولی در عمل در زمان فعال کردن HDR تفاوت چندانی با حالت عادی یعنی همان SDR دیده نمی شود و بهتر است که سطح انتظارتان را در این زمینه بالا نبرید.
سایز: 24.5 اینچ
رزولوشن: Full-HD
صفحه نمایش خمیده: ندارد
نوع پنل: IPS
زمان پاسخ گویی: 1ms
نرخ نوسازی: 240HZ، قابل اورکلاک به 280Hz
فناوری AMD FreeSync: ندارد
فناوری Nvidia G-Sync: دارد
جمع بندی
برای خرید یک مانیتور گیمینگ نیاز به اطلاعات و شناخت خوبی از ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری یک مانیتور باید داشت. اگر شما دوست دارید بازی های آنلاین بازی کنید پیشنهاد می کنیم بیشتر روی ویژگی های نرخ به روز رسانی و زمان پاسخ گویی تمرکز کنید و سایر عوامل را در اولویت دوم قرار دهید. اگر هم دوست دارید بازی های Open-World را با حداکثر تنظیمات گرافیکی تجربه کرده و در دنیای آن غرق شوید، بنابراین بهتر است که ویژگی های نمایش تصویر مانند دقت رنگ و رزولوشن تصویر را مورد نظر قرار دهید. امیدواریم در مقاله راهنمای خرید مانیتور گیمینگ توانسته باشیم اطلاعات کاملی در رابطه با انواع مانیتورهای گیمینگ در اختیار شما قرار داده باشیم و در انتها از شما دعوت می کنیم تا در بخش دیدگاه ها نظرات ارزشمند خود را درباره ویژگی های یک مانیتور مخصوص بازی خوب با ما در میان گذارید.